Over ons

"uiteraard dat komt
wel goed"

Wanneer Marieke en Wouter op zondag niet bij de ‘van der Lindes’ waren, stelde ik de wekelijkse vraag of Wouter een spelletje wilde doen met mij. Blij dat ik was, kreeg ik altijd hetzelfde antwoord: ‘Uiteraard!’ Van ergens anders in huis, hoorden we de noodkreet: ‘Ik kom eraannn, ben bijna klaar!,’ en dus wachtten wij nog even geduldig op Marieke. Deze twee uitspraken, onlosmakelijk verbonden met: ‘Ahh, dat komt wel goed Mariek,’ hoor ik nu gezellig al zo’n zes jaar lang… Fiets- en huissleutels die al meerdere keren verdwenen, een galajurk of das die nog niet binnen was, bussen die bijna wegreden, een rij-theorie examen wat nog gehaald moest worden… ‘Uiteraard,’ dat kwam wel goed 🙂 De vraag is nu natuurlijk, hoe lang komt ‘alles wel goed?’ De trouwjurk en trouwpak zijn in ieder geval al binnen, dus trouwen zal lukken, hoewel… ‘Wout, we moeten echt naar die ringen kijken!’

  ” alvast even OEFENEN OP DE BRUILOFT VAN Peter Jan EN MARIEKE”

Wist je dat Wouter en Marieke elke vrijdag tijdens het eerste uur op de gang stonden te kletsen omdat ze in aangrenzende lokalen les hadden, maar standaard te laat waren? “

"Wil je met mij mee naar het gala?"

​Met deze vraag, keurig geschreven in zilveren letters op blauw papier, stond Wouter 6,5 jaar geleden aan de IJsselvallei. Nadat hij al snel ontdekt was door moeders, opende Marieke, totaal verbaasd, de deur. Jong! Wouter net 17 geworden, Marieke nog niet eens.. Maar daar begon het, het eerste gala, het eerste staatsieportret.

"Weest in geen ding bezorgd en laat je in alle dingen bezorgen"

De bel gaat. Ik haal de hoorn van de haak om te horen wie er is. “Goedendag meneer, is pakketje voor u. Kunt u beneden halen?”. Op een draf naar beneden. “Even zien hoor, deze is voor ehm Wouter, en deze ehm ook, en die? Voor Wouter”. Een week later loop ik naar de supermarkt. Onderweg kom ik een stapel dozen met benen tegen. “Hé, alles goed?”. “Ja prima, even wat terugbrengen, was toch niet helemaal wat ik zocht. Maar ‘t komt goed, bestel gewoon een nieuwe!”. Kortom, Wouter leeft “Weest in geen ding bezorgd” en laat je in alle dingen bezorgen.

“Wist je dat Wouter altijd tegen Marieke haar staartje aan sloeg als hij haar tussen de lessen door op de gang  zag?”

"Wijsneus"

Wouter maakt inmiddels al zo’n tien jaar deel uit van onze vriendengroep. Wij hebben Wouter onder meer leren kennen als iemand die breed geïnteresseerd is: hij weet van bijna elk onderwerp wel iets af en deelt zijn kennis en adviezen graag met de rest van de groep. Als een gespreksonderwerp hem nog onbekend is, dan is hij een geduldige – maar aanhoudende – leergierige luisteraar die het naadje van de kous wil weten. Waar Wouter ook bekend om staat, is zijn gave om verhalen te vertellen. Of het nou gaat om het ophalen van herinneringen, het vertellen van een mop of het voorlezen van een verhaaltje, Wouter weet met veel passie en enthousiasme zijn hoorders te boeien.

 WIST je DAT WOUTER EN MARIEKE HET BEELD ‘SPHERE WITHIN SPHERE’ SPAREN? DAT HET NIET GELDT ALS JE HEM ‘IN JE EENTJE’ ZIET? DEZE OP 16 PLEKKEN IN DE WERELD STAAT? ER NU PAS TWEE AFGESTREEPT KUNNEN WORDEN?

 WIST je DAT BOVENSTAANDE FOTO OP EEN FORMAAT VAN 3 BIJ 2 METER IN AMERIKA  AAN DE WAND HING?

"NOOIT EEN SAAIE DAG"

Het leven van Marieke beweegt zich stabiel als het gaat om het vergeten van haar paspoort, het zoekraken van haar sleutels, het nét te laat van huis vertrekken en het bestellen van talloze pakketjes kleding die vaak met dezelfde vaart waarmee zij arriveerden weer worden retour gezonden. In de buurt is Marieke een bekend fenomeen, omdat het meer dan eens voorkomt dat her en der een pakketje moet worden opgehaald waar de naam van Marieke op vermeld staat. Deze patronen zien we ook terug in haar nachtelijk leven. Het komt meer dan eens voor dat Marieke tot 01:30 uur rondspookt, in slaap valt met haar hoofd op haar mobiel of dat ze zich de volgende morgen verslaapt. 

We zouden Marieke echter geen recht doen als we het hierbij zouden laten. Haar enorme creatieve geest, haar liefde voor kunst, haar fijnzinnige neus voor alles wat met stijl te maken heeft en haar heerlijke verhalen over haar belevenissen van die dag – Mariekes dagen zijn nooit saai – maken Marieke tot een vriendin waar we ongelooflijk blij mee zijn. Tel daar haar grote sociale hart bij op waarin altijd ruimte is om een luisterend oor te bieden, de juiste vragen te stellen, raad te geven en een goed gesprek te voeren. 

“Marieke…. Telefoon, OV-kaart, portemonnee en sleutels?!”

“Nooit gedacht dat we nog eens zouden starten in een huisje met een trapgeveltje!”

"Ons nieuwe stekkie"

Vanuit Amsterdam en Utrecht verhuizen we naar een klein stadje in het westen; Gouda. Midden in het centrum, 2 minuutjes lopen van de Markt, hebben we een prachthuisje gevonden! 

Ons adres wordt:

Cappenersteeg 6 | 2801XP Gouda

"BAANTJES TREKKEN"

Vroeger, toen Wouter nog een klein Woutertje was, zat hij op zwemmen. Elke week zwemmen samen met vrienden. Het was niet zomaar elke week eventjes zwemmen, want kleine Wouter had hier een enorm talent voor. Dit talent werd elke zomervakantie zichtbaar. In het zwembad dat bij het vakantiehuisje hoorde, moest Wouter altijd even showen hoeveel keer heen en weer hij onder water kon zwemmen. Om dit te bevorderen, werden alle externe factoren die een optimale reis onder water zouden kunnen verhinderen, geëlimineerd. De grote zwembroek ging uit, duikbril op en de ademhaling werd gedurende een minuut gecontroleerd. Al deze inspanningen waren niet tevergeefs en het hoogtepunt was toch wel het vier keer heen en weer onder water zwemmen (de afmetingen van het zwembad buiten beschouwing gelaten). Dit alles tot vermaak van de ene persoon en tot angst van de andere persoon, die dacht dat hij nooit meer boven zou komen.

Schuiven naar boven